2013. jún. 12.

Tiszaújváros


 Most dicsekedem.. de talán érthető, hiszen hihetelenül nagy öröm egy első helyezés, amit a munkámmal megnyertem.
Ebben az Évben Tiszaújvárosban rendzte a Foltvarró Céh az orzságos kiállításunkat. Négy meghirdetett kategóriából,  én  Modern Quilt katgóriában neveztem.
Jártomban-keltemben már évek óta gyüjtögettem a fehér-fekete és fekete-fehér mintás anyagokat, "amiből majd egyszer varrok valamit" gondolattal. Az elmúlt nyáron el is kezdtem egy 110 x 80 cm-es méretűre tervezett képhez a blokkok varrását. Azután jött a pályázati kiírás melynek adott mérete 120 x 60 cm volt. Na, gondoltam akkor pont jók leszenk az elkezdett blokkjaim. De nem így lett.
Semit nem mutattak fehér alapon a fehér-fekete mintás anyagok, így az elképzelésemet át kellett terveznem. Gyakorlatilag egy kivételével  az összes fehér alapu anyagot kivettem.Nem gondoltam, hogy fehér-fekete színekkel ilyen nehéz boldogulni. Elég sokat variáltam és bizony a már elkészült fedlap nem is tetszett.  Majd másnap a felső részért szétfejtettem és a jobb felső sarkát áttervezetem. Így születet meg  a munkám melynek a " SZÍNEK NÉLKÜL" címet adtam.
 Megmutatom a hátlapját is:


és az oklevél..










6 megjegyzés:

Ági írta...

Nagyon tetszik a munkád!!!! A blokkok nagysága, elosztása, a tűzések vonalvezetése annyira harmonikus egységet alkot, jó nézni! Tiszta szívből, őszintén gratulálok!
Ági

Nóra írta...

Ági,köszönöm szépen!

dixike12 írta...

Igazán nagyon szép a munkád nekem főleg a tűzése tetszik, gratulálok

szizsu írta...

Nórám, itt is és most is gratulálok, Nagyon szép amit varrtál és veled örülök az első helyezésednek.

Nóra írta...

Dixike, Szizsu köszönöm szépen!

Juhizs írta...

Nagy szentségtörés, ha bevallom, hogy nekem még a HÁTLAPJA is tetszik ? :)