Nagyon finomra sikeredett!
.

Azért is szeretem ezt az alapreceptemet, mert megsütve másnaposan még sokkal jobb, mint frissen!


Tehát az alaprecept:
30 dkg liszt, 20 dkg Ráma, 10 dkg főtt áttört krumpli, 1 dkg élesztő 1/2 dcl tejben futtatva, só, 2 tojás sárgája.
Összegyúrjuk, többször hajtogatjuk, majd fóliába csomagolva a hűtőszekrényben 2 órán át pihentetjük. Másfél cm vékonyra kinyújtjuk, kiszúrjuk, 1/4 órai pihentetés után kb.15 percig sütjük.
Ezt lehet variálni, most kis tejfölt, napraforgó- és tökmagot gyúrtam hozzá, tetejét megkentem tojással,megszórtam reszelt sajttal.
csak ennyi..
12 megjegyzés:
Megindult a nyálképződésem:-)
Ugye a következő bejegyzés a receptje lesz? ;-)
Nagyon guszti !
Én a magos kenyereket (is) szeretem.
Mikor lehet megkóstolni, Lőrincen? Olyan bekapni való formája van:-)))
Nyafkamacska!
felteszem a receptet!
Loncikám!
nem igérem, hogy Lőrincen, mert péntekre nagyon be vagyok táblázva, de lesz rá alkalom, arról biztosítalak!
Nagyon szomorú :(( De legalább a receptet, légyszi-légyszi !!
Tessék mondani kedves Nóra asszony, mikor lesz itt a recept erről a rendkívül látványos és nagyon finom pogácsáról????
Szerintem már többen is nagyon várjuk!!! :-)))
Nóra asszony máris csipkedi magát és leírja..
Most fedeztem fel a blogodat, és fogom látogatni sűrűn, a magos pogácsát máris másoltam .
Megsütöttem a magos pogit , tényleg finom köszi a receptet, jól sikerült, pedig én nem vagyok olyan sütős féle, többször nem sikerül, de ez a recept hibátlan.
Dixike!
Örülök, hogy megtaláltál és még a pogácsa is Ízlik! képzeld el, én is pont most hajtogatom! az alapreceptet még Anyukámtól tanultam, ezt szoktam variálni.
Látogatom a blogodat sok szépet látok benne!
Megjegyzés küldése