2012. nov. 25.

Már megint csoki..

Tegnap délután nagyon jó kis programom volt,ugyanis beneveztem a Kukta Tanoda Főzőiskola szervezésében megrendezésre került: "Kifőztük bonbon készítő" kurzusára, melyet " Bonbon Mánia"-Zsuzsa és " Katuci"- Kata tartott nagy szeretettel és odaadással. Külön öröm számomra, hogy a sok hasznos információ és tanács mellett megtanultam egy egyszerűbb csokoládé temperálási módszert is, amihez nem kell a márványlap és nincs az a "májszolás" sem! Kaptunk egy recept könyvet, sok finom leírással, amiből választani lehetett, párokba alakulva,ki milyen technikával és mit szeretne elkészíteni. Mi a " párommal" mogyorós szaloncukrot készítettünk, amit végül bonbonként kapszliba rakosgattuk. Miután mindenki elkészült az alkotásával, csereberéltünk, hogy megkóstolhassuk a különféle ízesítésű bonbonokat. ezek az én műveim:
A bonbonok " talpalása" után megmaradt olvasztott csokikból nyalókák készültek:
délután jön a család, gondolom ( és remélem..) nem sok marad belőle!

2 megjegyzés:

Kriszti írta...

Na jó, ez így nem ér!!!! Máskor légyszives futárszolgálattal kóstolót is mellékelni a csokis bejegyzéseidhez. :D

Nóra írta...

OK! de egyszerűbb lenne,ha eljönnél!:-))