2009. okt. 24.

Hengerpárna


DXIKE kérdésére:
ez egy hengerpárna, csecsemők részére.A gyerekorvosok ajánlják,mivel az újszülötteket nem tanácsos a hátukra fektetni,a hasonfekvést meg nem mindegyik szereti.Oldalával kell belefektetni a két hengerközé és így megtámasztja a kis hátát.De úgy is lehet, hogy csak a háta mögé támasztod.

8 megjegyzés:

Juhizs írta...

Én még ilyet nem is láttam. (Ilyem csecsemőset)
Van szabásmintája, vagy méretezése, vagy "csak úgy" szemre csináltad?
Ha van szabásminta elküldenéd nekem (esetleg "valamikor" szükségem lehet rá :-):-)

Nóra írta...

Van szabásmintája és a méretezése is adott. Ami nincs: az a két kis jó kemény henger párna, amit bele kell húzni. de majd megnézem Martusnál, mivel lehet kitömve.
Egyébként az eredetijét még Balázsnál kapta kölcsön.
A mintát a várakozókhoz teszem...

Mártamásé írta...

Szia !
Gratulálok az újabb unokához.
Nagyon ügyi nagyi vagy. :-)
Annak idején nekem is volt ilyen kitámasztóm, nagyon szerettem, vagyis nem tekjesen ilyen, mert az két háromszög alapú hasáb volt, benne egy darabból vágott szivacs.

Nóra írta...

köszönöm a gratulációt!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök, jó megint kicsit babázni!

dixike12 írta...

Köszi szépen az infót, ez nekem ismeretlen két henger közé fektetni a babát, az én időmben ez nem volt, ezért nem tudtam kitalálni mi van a kiságyban.Gyűjtöm az ötleteket, áprilisig csak összejön egy pár dolog.

lomaquilt írta...

Nagyon jó ötlet. Az én fiaim vakummal születtek és igy kicsit lapos volt egy irányban a fejük. Ezt úgy próbáltuk kiegyenkiteni, hogy a pólyát forgattuk, állitottuk. De hol van már pólya? Gondolom ezért is születhetett. Ja különben féléves korukra igen szép kerek fejük lett!

dixike12 írta...

Nem találtam a mél cimedet, ezért itt kivánok nagyon boldog karácsonyt, és Újévet neked is meg a kisunokádnak is meg a családodnak is, meg Jamesnak is.

Már nagyon várom, hogy én is babázhassak.

ági írta...

Szia Nóra!

Hű, jó ötlet nagyon ez a hengerpárna. A méreteit megírnád nekem? Szintén a második kisunokám részére varrnám meg.

Szia!!